​Arkitema Architects får svensk styrelseledamot

Siv Axelsson har valts in i Arkitemas styrelse på Arkitemas bolagsstämma 30 april. Därmed får Arkitema sin första svenska styrelseledamot som stärker verksamhetens skandinaviska fokus.

Ett av Skandinaviens största arkitektkontor, Arkitema Architects, valde vid bolagsstämman under våren Siv Axelsson till styrelsen. Hon blir därmed den första svenska ledamoten i styrelsen för Arkitema Architects, som etablerade kontor i Stockholm 2011. Siv Axelsson har tidigare varit HR- och kommunikationsdirektör för såväl den svenska som den globala delen av det världsomspännande ingenjörsföretaget WSP, och har i dag uppdrag i fem styrelser i Skandinavien. Hon har bland annat suttit i styrelsen för det norska konsultföretaget Multiconsult A/S. Siv Axelsson har med sin bakgrund skandinavisk insikt, stor branscherfarenhet och har även arbetat med digitalisering av byggprocessen, som är ett av Arkitemas stora fokusområden under kommande år.

– Vi är glada för att kunna välkomna Siv Axelsson i Arkitemas styrelse och jag ser fram emot ett fint samarbete med henne. Hon kommer med en gedigen bakgrund inom branschen, och jag är säker på att vi med hennes kännedom om den svenska marknaden kommer att kunna fortsätta utveckla den positiva framgång som Arkitema har haft i Sverige under de senaste åren, säger Wilhelm Berner-Nielsen, styrelseordförande.

Siv Axelsson ser fram emot denna nya utmaning i arkitektbranschen, där hon ser goda möjligheter till utveckling för Arkitema.

– Det är med glädje jag tar mig an utmaningen att ingå i styrelsen för Arkitema, som har ett mycket gott rykte både i Danmark och här i Sverige. Att Arkitema hittills har vuxit till 550 personer i tre länder är en stor bedrift, då det gäller att vara attraktiv både bland kunder och medarbetare. Arkitektbranschen har sannolikt bara börjat en konsolideringsfas liknande den som ingenjörsföretagen genomgått under de senaste 25 åren och jag tror vi har några spännande år framför oss, säger Siv Axelsson, styrelseledamot.

Nuvarande styrelse i Arkitema består nu av: Styrelseledamöter Siv Axelsson, Jørgen Bach, Kim Risager och Glenn Elmbæk. Styrelseordförande Wilhelm Berner-Nielsen.

Källa: Arkitema Architects

Relaterade artiklar

Dreem vinner arkitekttävling för Klövern och Stockholm stad

Dreem vinner arkitekttävling för Klövern och Stockholm stad

Bostadsministern: “Vi behöver bygga mer i trä”

Bostadsministern: “Vi behöver bygga mer i trä”

Skandinaviska Glassystem vinner upphandling om 152 milj NOK för fasaden till det nya Munch-museet i Oslo

Skandinaviska Glassystem vinner upphandling om 152 milj NOK för fasaden till det nya Munch-museet i Oslo

Poseidon bygger spektakulärt hus i Kviberg

Poseidon bygger spektakulärt hus i Kviberg