​Byggbranschdag på Aspö 3 maj

Skövdebostäder, Peab, Sveriges byggindustrier och SBR Byggingenjörerna arrangerar tillsammans Skaraborgs byggbranschdag på Aspö den 3 maj. Nära 100 byggherrar, konsulter och entreprenörer från Skaraborg samlas för att lyssna till Skövdebostäders resa på Aspö och de större beställarna delar med sig av läget i branschen. På eftermiddagen informeras om Aspös tre miljöcertifieringar innan Alexander Ståhle från KTH och Spacescape föreläser om hållbarhet ur ett samhällsbyggnadsperspektiv.

Skaraborgs byggbranschdag arrangeras på Aspö den 3 maj. Det är Skövdebostäder, Peab, Sveriges byggindustrier och SBR Byggingenjörerna som tillsammans arrangerar en heldag för entreprenörer, konsulter, byggherrar och andra i byggbranschen. Skövdebostäder och Peab har velat hitta ett forum att dela med sig av sina erfarenheter om hållbart byggande.

– Både vi och Peab är stolta över Aspö och har länge pratat om ett sätt att dela med oss av detta till branschen. Att då samarrangera byggbranschdagen med Sveriges byggindustrier var ett mycket bra alternativ, säger Sebastian Karlström, byggprojektledare Skövdebostäder.

Byggbranschdagen pågår en heldag där hela branschen, Sveriges byggindustrier, SBR Bygg-ingenjörerna, Skövdebostäder och Peab samverkar kring programmet.

– Skövdebostäder tillsammans med arkitekten kommer att berätta om Aspö ett pass på förmiddagen. Sedan berättar byggherrar från Skaraborg om vad som är på gång framåt. På eftermiddagen erbjuds en rundvandring runt Aspö och så kommer Skövdebostäder och Peab att fördjupa sig kring certifieringarna. Dessutom har de engagerat professor Alexander Ståhle från KTH som ska prata om samhällsbyggnad framåt ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Maria Skoog, Sveriges byggindustrier.

Officiell utdelning av miljöcertifieringarna

Under byggbranschdagen kommer Peab att i en enkel ceremoni lämna ifrån sig diplom och plaketter som bevis på att certifieringarna. Dessutom kommer Maria Franzén, utvecklingsingenjör miljö hos Peab, som arbetar med certifieringar att berätta hur man arbetat för att få till de ibland motstridiga kraven.

– Det har varit en utmaning att få ihop alla tre certifieringar. Hur det arbetet gått till kommer Maria Franzén från oss på Peab och Sebastian Karlström från Skövdebostäder att berätta mer om på eftermiddagen, säger Stellan Haraldsson, regionchef Peab Väst.

Forskare från KTH föreläser om stadsbyggnad ur ett hållbarhetsperspektiv

Sist på dagen kommer Alexander Ståhle, stadsbyggnadsforskare från KTH och grundare till företaget Spacescape, att föreläsa om samhällsbyggnad ur ett hållbarhetsperspektiv.

– Vi hoppas att Alexander ska kunna bjuda på lite inspiration och nytänkande för framtiden, säger Sebastian Karlström, byggprojektledare Skövdebostäder.

Källa: Skövdebostäder

Relaterade artiklar

Bostadsbyggandet skjuter i höjden

Bostadsbyggandet skjuter i höjden

Bygglovsbesked för HSB brf Kaptenens 99 lägenheter i Limhamns Sjöstad

Bygglovsbesked för HSB brf Kaptenens 99 lägenheter i Limhamns Sjöstad

Skanska hyr ut 840 kvadratmeter i Sthlm New Creative Business Spaces till spelutvecklare

Skanska hyr ut 840 kvadratmeter i Sthlm New Creative Business Spaces till spelutvecklare

Sveriges dyraste adresser - uppemot miljoner

Sveriges dyraste adresser - uppemot miljoner