AEG´S NYA 12V SKRUVAUTOMAT – EN REVOLUTION

AEGs nya 12V skruvautomat för gips levererar maximal prestanda, driftstid och hållbarhet för daglig användning av den professionella hantverkaren.

Genom att kombinera hastighet, ergonomisk design och låsbar strömbrytare är skruvautomaten, BTS12C, från AEG optimal för användning i en rad olika applikationer med hög användarvänlighet.

En kompakt design och låg vikt på endast 1 kg gör verktyget smidigt och lätt att använda i obekväma och mer ansträngda positioner. Den smala kroppen med gummibelagt handtag och inbyggt LED ljus gör verktyget optimalt för arbete i trånga och mörka utrymmen.

Funktionen som skiljer skruvautomaten från dess konkurrenter är den låsbara strömbrytaren som möjliggör användning utan att behöva arbeta med strömbrytaren efter varje skruv. När strömbrytaren är låst behöver endast verktygets nos tryckas not underlaget för att skruven ska fästa – placera handen på huvudets bakkant för det perfekta greppet vid arbete ovanför huvudet.

”Skruvautomatens konstruktion och unika design ger i användarens händer maximal effekt med ett varvtal upp till 4000 varv/min. Använd verktyget i de mest krävande materialen som trippelgips, trä- och metallreglar”, säger Fredrik Backert Trade Marketing Manager för AEG. Med kraft från AEGs Pro Lithium-ion batterier erbjuder verktyget dessutom lång driftstid – Upp till 750 skruvar kan skruvas med 3,0 Ah batteriet per laddning, den smarta batteriindikatorn visar sedan tydligt när batteriets strömnivå är låg.

Skruvautomaten i kombination med sin magasintillsats skruvar bandade skruvar utan att manuellt behöva ladda verktyget med nya skruvar gång på gång. Magasinet är speciellt praktiskt med den låsbara strömbrytaren då verktyget i princip sköter sig själv och som användare har du istället handen fri för att hålla material eller dylikt under arbetets gång.

Slitstark och robust traditionell motor med växellåda helt i metall och AEGs batterier med trippelskydd gör att användaren inte behöver oroa sig för överbelastning eller överhettning.

 

Källa: TTI

Relaterade artiklar

Unik metod för sprängningarna vid Södersjukhuset

Unik metod för sprängningarna vid Södersjukhuset

Woody Bygghandel officiell partner till Gothia Cup

Woody Bygghandel officiell partner till Gothia Cup

Ny VD för Byggmaterialindustrierna

Ny VD för Byggmaterialindustrierna

Svenskt Tenn visar närproducerad design i utställning i höst

Svenskt Tenn visar närproducerad design i utställning i höst