Avtal tecknat för ny byggetapp vid Danderyds sjukhus

Locum tecknar avtal med byggentreprenören HENT för ent-reprenaden gällande stomkompletteringen för den nya akut-vårdsbyggnad som byggs vid Danderyds sjukhus.

Stockholms läns landstings fastighetsbolag Locum AB har tecknat avtal med den norska byggentreprenören HENT gällande stomkompletteringen för den nya akutvårdsbyggnad som just nu byggs vid Danderyds sjukhus. Avtalet är en entreprenad i samverkan avseende genomförandet av stomkomplettering samt installationer i den nya byggnaden och anslutningar till befintliga byggnader. Arbetena inleds under hösten 2016 och beräknas vara helt klara i december 2018.

– Det är ett viktigt projekt som nu sätter igång och jag välkomnar särskilt att vi nu får in en ny aktör på den svenska marknaden. Detta skapar ökad konkurrens bland byggbolagen, vilket är viktigt för hela byggmarknaden, säger fastighets- och investeringslandstingsrådet Paul Lindquist (M), ordförande för Locum.

– Spännande, utmanande och roligt för Locum att teckna avtal med HENT som gör en inbrytning på en redan stekhet marknad med relativt få aktörer. HENT:s erfarenheter från sjukhusbyggen i Norge kommer att ge oss nya erfarenheter med bland annat optimering och lean construction, säger Locum:s projektchef Kent Strömberg.

– HENT är otroligt motiverade att genomföra detta projekt tillsammans med Locum. Vi ser fram emot ett bra samarbete som bjuder in till nyttjande av vår kompetens och erfarenhet, säger Jan Jahren, VD för HENT.

Den nya akutbyggnaden vid Danderyds sjukhus spelar en central roll i Stockholms läns landstings ”Framtidsplan för hälso- och sjukvården”. Satsningen på sjukvården är landstingets största nå-gonsin och syftar till att möta det kraftigt växande länets vårdbehov.

 

Källa: Locum

Relaterade artiklar

Dreem vinner arkitekttävling för Klövern och Stockholm stad

Dreem vinner arkitekttävling för Klövern och Stockholm stad

Skanska bygger Orklas nya huvudkontor i Oslo, Norge, för cirka 520 miljoner kronor

Skanska bygger Orklas nya huvudkontor i Oslo, Norge, för cirka 520 miljoner kronor

ABK bygger 48 nya bostäder på Österäng

ABK bygger 48 nya bostäder på Österäng

Riksbyggen antar belysningsutmaningen

Riksbyggen antar belysningsutmaningen