DEWALT lanserar två kompakta sticksågar – batteridrivna och borstlösa!

DEWALTs omtalade batteriplattform 18V XR förstärks nu med två borstlösa sticksågar. Något som innebär en mängd fördelar, bland annat längre livslängd på motorn i sticksågen. I kombination med kraften från 18V XR-batteriet ger det en kvalitet som många hantverkare efterfrågar på byggarbetsplatsen.

De nya modellerna skiljer sig framför allt åt när det gäller handtag, DCS334 har ett bygelhandtag medan DCS335 har ett kompakt handtag. Allt för att den professionella hantverkaren enkelt ska kunna välja sitt favoritverktyg. Oavsett vilket handtag man föredrar är båda sågarna klassledande när det gäller komfort och kontroll.

DCS334 är en sticksåg med bygelhandtag som används av många hantverkare till att såga materialet ovanifrån. Men många hantverkare i Norden är vana att såga från undersidan för att unvika flisor på den synliga delen av materialet. Därför har DEWALT utvecklat DCS335 med ett kompakthandtag som är lättare att hålla i när de sågar från undersidan.

Maskinerna har kunnat göras kompaktare och de nya sticksågarna är därför betydligt lättare och mer ergonomiska att hantera. De är även tystare och har lägre vibrationsnivåer jämfört med tidigare modell. Flera nya och smarta finesser gör alla justeringar osedvanligt enkla och snabba. DCS335 har t ex ett litet ”tumhjul” på sidan där man kan ändra hastigheten utan att stänga av maskinen och DCS334 har en variabel hastighetstrigger inbyggd i avtryckaren på handtaget. Med ett enkelt handgrepp på sågens framsida byter man smidigt sågbladet, helt utan verktyg. Man behöver inte ens ta av sig arbetshandskarna. Även bottenplattorna lossas enkelt och kan vinklas 47 grader åt båda håll för sneda snitt.

För att underlätta arbetet ytterligare har sticksågarna försetts med två LED-lampor och en effektiv integrerad dammblås. Det ger maximal överblick och kontroll över såglinjen med perfekta sågsnitt som resultat. Båda modellerna är dessutom kompatibla med DEWALTs dammutsugningssystem Airlock för koppling till dammsugare.

 

Källa: DEWALT

Relaterade artiklar

Unik metod för sprängningarna vid Södersjukhuset

Unik metod för sprängningarna vid Södersjukhuset

Woody Bygghandel officiell partner till Gothia Cup

Woody Bygghandel officiell partner till Gothia Cup

Ny VD för Byggmaterialindustrierna

Ny VD för Byggmaterialindustrierna

Svenskt Tenn visar närproducerad design i utställning i höst

Svenskt Tenn visar närproducerad design i utställning i höst