Hilti går in på rörpressmarknaden med löften om pålitlighet och enkel hantering

Vid installation av rör för dricksvatten eller värmesystem handlar allt om tillförlitlighet och snabbhet. Med nyheterna NPR 19-A och NPR 32-A batteridrivna pressmaskiner och ett urval av käftar, går Hilti in på rörpressmarknaden med löften om pålitliga installationer, ökad produktivitet och enkel hantering.

Trots att Hilti NPR 19-A bara väger 1,7 kg ger verktyget en presskraft på 19 kilonewton (kN) och genomför varje pressning med en cykeltid på mellan tre och fyra sekunder. Den mer kraftfulla Hilti NPR 32-A väger 3,5 kg och har en presskraft på 32 kN och slutför en cykel på cirka sju sekunder.

De nya verktygen har dessutom en inbyggd tryckgivare som automatiskt stannar och returnerar verktyget efter en presscykel. Om pressprocessen är ofullständig eller om ett tekniskt problem uppstår, hörs ett larm och en lampa blinkar som varning till användaren. Alla produkter har också vid behov snabbstopp och manuell retur.

Olika käftar finns tillgängliga för användning på rör av stål, koppar, kompositmaterial, PEX och rostfritt stål.

I likhet med alla nya Hilti-verktyg levereras NPR 19-A och NPR 32-A med Hilti Connect, en lättanvänd verktygsapp som ger omedelbar åtkomst till data såsom verktygstyp, serienummer, ägarskap, garanti, senaste servicedatum och bruksanvisning.

Käftarna levereras med en kombinerad Hilti Connect- och Hilti ON!Track-tagg som gör dem kompatibla med båda dessa mjukvaruprogram.

Maria Nylén, produktchef för batteridrivna verktyg på Hilti, berättar: ”Dessa nya rörpressverktyg har utvecklats under ett antal år och naturligtvis är vi jätteglada att kunna lansera dem på marknaden då de verkligen kan konkurrera i marknadssegmentets toppskikt vad gäller prestanda och säkerhet. Då dessa verktyg är service/reparations-frekventa har vi valt att differentiera oss med snabb och enkel service samt en enkelhet i hantering.

Pålitligheten är avgörande och pressverktyg och käftar som inte underhållits på rätt sätt kan skapa allvarliga problem. Våra service- och reparationserbjudanden differentierar oss och gör dessa produkter till de mest eftertraktade på marknaden eftersom kunden vet att både kvalitet och kostnader kan kontrolleras.”

NPR 19-A och NPR 32-A ingår i Hiltis batteridrivna 22 V-plattform som består av mer än 25 stycken olika verktyg. Alla Hilti 22 V-batterier kan laddas med samma laddare och driva vilket verktyg som helst i sortimentet.

 

Källa: Hilti

Relaterade artiklar

Unik metod för sprängningarna vid Södersjukhuset

Unik metod för sprängningarna vid Södersjukhuset

Woody Bygghandel officiell partner till Gothia Cup

Woody Bygghandel officiell partner till Gothia Cup

Ny VD för Byggmaterialindustrierna

Ny VD för Byggmaterialindustrierna

Svenskt Tenn visar närproducerad design i utställning i höst

Svenskt Tenn visar närproducerad design i utställning i höst