caparol

Konserveringsmedelsfri färg för medvetna målare

Caparol lanserar Sveriges första konserveringsmedelsfria*, moderna vägg- och takfärger. Anpassade för den moderna målarens medvetna krav på hälso- och miljöanpassade produktegenskaper.

I vardagen kommer vi i direkt kontakt med konserveringsmedel flera gånger per dygn. Oftast sker kontakten genom användning av flytande tvål, schampo och hudvårdsprodukter. Hantverkare som arbetar med vattenlösliga byggmaterial som lim, färg och spackel kan dessutom komma i kontakt med konserveringsmedel på arbetsplatsen. Upprepad hudkontakt med vanligt förekommande konserveringsmedel misstänks vara orsaken till ökad uppkomst av kontaktallergier och allt fler väljer aktivt att använda produkter utan konserveringsmedel när så är möjligt

Caparol lanserar Capafree, en helt ny serie invändig vägg- och takfärg, fri från konserveringsmedel. Ett självklart val för målare som medvetet väljer att undvika kontakt med konserveringsmedel.

Metoden att tillverka vattenburen färg som kan hanteras på normalt sätt utan att angripas av bakterier och mögel är patentsökt och har utvecklats i samarbete mellan koncernens forskningsavdelningar i Tyskland och Sverige. De första produkterna lanserades på den tyska marknaden våren 2016 och den lyckade introduktionen följs nu av en serie produkter anpassade för svenska målare.

Produktserien innehåller en helmatt takfärg (2) och en matt väggfärg (7). Färgerna har alla de målningsegenskaper som yrkesmålaren förväntar sig från kvalitetsprodukter. Tillgängliga kulörer är S0500-N och 0502-Y.

Capafree är fria från konserveringsmedel och finns i butiker där Caparols färger säljs från och med oktober 2017.

*Produkten är analyserad och kan betecknas som konserveringsmedelsfri enligt Der Blaue Engel anvisningen för inomhusfärger med låga emissioner (RAL-UZ 102).

Beslutet att utveckla konserveringsmedelsfria färger grundar sig i DAW-koncernens uttalade strategi att ständigt bidra till en mer hållbar byggprocess med såväl användare som miljö i fokus. Andra produkter som bidrar till ökad hållbarhet är väggfärgen IndekoGeo som produceras på förnyelsebart bindemedel och fasadisolering baserad på hampa. 

Källa: Caparol

Relaterade artiklar

Närproducerat byggmaterial prioriteras högre i norr

Närproducerat byggmaterial prioriteras högre i norr

VD-skifte hos Derome Byggvaror & Träteknik

VD-skifte hos Derome Byggvaror & Träteknik

Fredells använder digital teknik mot fusk och bedrägeri i byggbranschen

Fredells använder digital teknik mot fusk och bedrägeri i byggbranschen

Colorama lanserar unik miljövänlig färgserie gjord på naturliga råvaror

Colorama lanserar unik miljövänlig färgserie gjord på naturliga råvaror