eed

Nu byggstartar Riksbyggens första bostadshus i Partille

Inom kort tar Riksbyggen det första spadtaget för sitt flervåningshus med 74 bostäder vid Kyrktorget mitt i Partille centrum. Företaget håller just nu på att etablera sig vid torget.

Under veckan har träplank satts upp runt det område på Kyrktorget som kommer att vara Riksbyggens arbetsplats under byggtiden.
– Vi räknar med att byggstarta måndagen den 16 oktober. Vi kommer börja med att spontning och schaktarbeten. Därefter inleds pålningen av marken, säger Fredrik Ståhlberg, projektledare på Riksbyggen.

De markförberedande åtgärderna beräknas pågå fram till årsskiftet. Därefter byggs grundkonstruktion och stomme. Byggnaden uppförs av Wästbygg på uppdrag av Riksbyggen.

Debut för Riksbyggen i Partille

Det nya huset bildar ett eget kvarter i anslutning till Kyrktorget med lokaler för handel och restauranger i en utomhusgalleria i markplan. Kvarteret reser sig 8-12 våningar upp och de 74 bostäderna i Brf Kronhöjden kommer att byggas i storlekarna 1-4 rum med utsikt över Partille centrum.
– Det är första gången som Riksbyggen bygger bostäder i Partille och vi är väldigt glada att få vara med och lyfta Kyrktorget som erbjuder bästa bostadsläget i kommunen, säger Fredrik Ståhlberg.

Partille kommuns samhällsbyggnadschef Jörgen Hermansson välkomnar Riksbyggens nya bostadshus.
– Tillsammans med kommunens pågående upprustning av Kyrktorget innebär det ett riktigt och viktigt lyft för centrala Partille.

Partilles nya landmärke

Försäljningen av de 74 bostäderna i Brf Kronhöjden inleddes den 23 augusti i år. Intresset för Partilles nya landmärke är stort. Drygt 1700 personer har anmält intresse för bostadsprojektet och många kom till Riksbyggens säljpremiär i arenan.
– Vi har redan sålt 40 lägenheter och fortsätter att kontakta intressenter i tur och ordning i vår kö, säger säljare Carina Ekenram Hagh på Riksbyggen.

Relaterade artiklar

Bostadsbyggandet skjuter i höjden

Bostadsbyggandet skjuter i höjden

Bygglovsbesked för HSB brf Kaptenens 99 lägenheter i Limhamns Sjöstad

Bygglovsbesked för HSB brf Kaptenens 99 lägenheter i Limhamns Sjöstad

Skanska hyr ut 840 kvadratmeter i Sthlm New Creative Business Spaces till spelutvecklare

Skanska hyr ut 840 kvadratmeter i Sthlm New Creative Business Spaces till spelutvecklare

Sveriges dyraste adresser - uppemot miljoner

Sveriges dyraste adresser - uppemot miljoner