hilt

Nya Hilti MQ-41-L: Nästa generation av installationssystem

Hilti har lanserat det innovativa installationssystemet MQ-41-L, som innebär mycket snabbare, enklare och lättare att installera.

MQ-41-L är brandskyddsgraderat upp till 30 minuter och uppfyller därmed standardkraven trots att systemet är 20% lättare än föregående modell, vilket gör att det är mycket enklare och miljövänligare att arbeta med.

Systemet består av en ny serie kopplingar, som gör att installationen går snabbare, MQ-41-L täcker de allra vanligaste montagen såsom infästning av skena i tak, konsoler, montagemål och trapetser. Till exempel har Hiltis nya trapetshjul (som är en skenbricka med integrerad mutter) en ergonomisk design som gör att det går mycket snabbare att göra in trapetsinfästning.

Hilti har adderat nya hål på baksidan av skenorna så att de är kompatibla med både M8- och M10-betongskruv. Det gör det möjligt att minska kostnaderna och ändå behålla samma bärkraft.

Dessa nya innovationer stöds helt av en rad speciellt utformade offert- och dimensioneringstjänster för olika upphängningsmontage. Som en del av tjänsten kan Hiltis ingenjörsteam skräddarsy ett erbjudande för ett projekt och kan även åta sig allt arbete för att konstruera och beräkna stödsystemet.

Daniel Bill, produktchef på Hilti för Installation, ger följande kommentar: ”Vi ville utöka vårt sortiment av installationssystem med ett lättare alternativ för vanliga montage och MQ-41-L är just det och mer än så!”

”De små detaljerna, som trapetshjul och ny utformning av montagehål, kan göra stor skillnad när det gäller att spara tid för ett projekt. Att kunna välja samt vara flexibla och kompatibla med infästningsstorlekar ger kunderna fler valmöjligheter, vilket är precis det som dom önskat.”

“Tillsammans med vårt branschledande ingenjörsteam och nya offert- och dimensioneringstjänster kan vi hjälpa våra kunder hela vägen från konstruktion till installation.”

Hilti MQ-41-L är kompatibelt med konstruktionsprogrammet Hilti PROFIS Installation, som kan laddas ner gratis från Hilti.se.

 

Källa: Hilti

Relaterade artiklar

Unik metod för sprängningarna vid Södersjukhuset

Unik metod för sprängningarna vid Södersjukhuset

Woody Bygghandel officiell partner till Gothia Cup

Woody Bygghandel officiell partner till Gothia Cup

Ny VD för Byggmaterialindustrierna

Ny VD för Byggmaterialindustrierna

Svenskt Tenn visar närproducerad design i utställning i höst

Svenskt Tenn visar närproducerad design i utställning i höst