Nytt fasadsystem ger minskad projekteringstid och reducerar risken för monteringsfel

I och med lanseringen av ett nytt fasadisoleringssystem slipper arkitekter, entreprenörer och montörer många av de frustrationer som kan uppstå vid konstruktion och montering av fasadisolering. Nu behöver inte längre den bärande konstruktionen anpassas efter isoleringen. Även frustrationen över att hålla reda på mängder av komponenter är borta. Systemet är uppbyggt av få komponenter som inte kräver något underhåll på många år framöver. Det är ROCKWOOL som står bakom systemet REDAir MULTI, som tack vare ett integrerat stålregelsystem av plug-and-play-typ gör projekteringen och monteringen lekande lätt. 

I dag lanserar ROCKWOOL fasadisoleringssystemet REDAir MULTI. Det är ett system med stålreglar, beslag, isolering och skruvar som levereras i ett enda system. Systemet är utformat med en fasads hela livstid i åtanke – från den första skissen på arkitektbyrån till monteringen. Målet är att underlätta byggprocessen från designstadiet tills den sista skruven är fäst, med avseende på både tid och komplexitet.

Projekterings- och monteringstiden minskas

De få komponenterna och de genomtänkta valen av beslag, skruvar och isolering gör det enkelt för arkitekter att projektera med nya REDAir MULTI. Dessutom innebär detta ”allt-i-ett” system att montörernas arbete tar mindre tid att montera än traditionella fasadisoleringssystem. Äntligen är REDAir MULTI här – en god nyhet för byggherrar, som nu kan genomföra sina byggprocesser både snabbt och effektivt och samtidigt dra nytta av den värmeisolerande  egenskapen redan från början.

– Det underlättar verkligen hela arbetsprocessen, från projektstadiet till slutförd byggnation. Systemets allt-i-ett-tänk passar bra in och är en välkommen nyhet i byggbranschen där tid är pengar. Våra montörer har testat systemet och alla nämner just enkelheten, säger Jørgen H. Mathiesen, VD för Kai Andersen A/S.

Antalet monteringsfel minimeras

Vanligtvis är snabba processer förknippade med risker för fel. Men komponenterna i REDAir MULTI är noggrant framtagna och utvalda för att minimera antalet monteringsfel.

– Vi har varit fast beslutna att inte lämna något åt slumpen genom att ta fram ett system där det i princip inte går att sätta ihop komponenterna på ett felaktigt sätt. Det hoppas vi ska innebära ett högre tempo och mindre risk för fel i byggprocesser, säger produktchefen på ROCKWOOL, Hans Henrik Ter-Borch.

ROCKWOOL har sedan tidigare lösningen REDAir FLEX fasadsystem i samma produktfamilj som REDAir MULTI.

Oorganiskt system – inget underhåll behövs 

REDAir MULTI är 100 procent oorganiskt, vilket innebär att minimalt med underhåll behövs. Även det är en egenskap som ligger i linje med vår önskan att underlätta byggprocesser och det efterföljande underhållet av färdiga byggnader.

REDAir MULTI kommer ut på marknaden i mars 2017 och kommer att gå att köpa via bygghandlare som säljer produkter från ROCKWOOL.

Fakta om ROCKWOOL REDAir Multi

 • REDAir MULTI ingår i ROCKWOOL-koncernens produktfamilj REDAir, som även innehåller fasadsystemen FLEX och LINK
 • REDAir MULTI består av
  • en stålregel i galvaniserat stål med inbyggt friktionselement för infästning mot isoleringen
  • T-profil för justering av fasaden vid skevheter, fixbeslag och glidbeslag
 • REDAir MULTI
  • är 100 procent oorganiskt vilket innebär att det är underhållsfritt
  • ger möjlighet till fritt val av fasadbeklädnad
  • innebär fler anpassningsmöjligheter för regnskärmen
  • innebär inga begränsningar vad gäller byggnadshöjd

Nilüfer Sahin, Nordic Communications Manager, ROCKWOOL Scandinavia
Mobil: (+45) 26 82 22 97
E-post: nilufer.sahin@rockwool.com   

Om ROCKWOOL-koncernen

ROCKWOOL AB är en del av ROCKWOOL Group. Med ca 35 medarbetare är vi ett företag som erbjuder avancerad byggnadsisolering och tekniska lösningar.

Vi som arbetar inom ROCKWOOL Group gör vårt yttersta för att förbättra livskvaliteten för alla som kommer i kontakt med våra lösningar. Vår expertis passar perfekt för att möta många av dagens stora utmaningar inom hållbarhet och utveckling, från energiförbrukning och bullerdämpning till brandtålighet, vattenbrist och översvämning. Vårt produktutbud återspeglar den mångfald av behov som finns i världen och hjälper våra intressenter att reducera deras eget koldioxidavtryck.

Stenull är ett mångsidigt material och utgör grunden för all vår verksamhet. Vi har ungefär 10 500 hängivna medarbetare fördelade på 38 länder, vi är världsledande inom stenullslösningar, från byggnadsisolering till ljuddämpande tak, system för utvändig beklädnad till trädgårdslösningar, bearbetade fiberlösningar för industriellt bruk till isolering inom processindustrin samt marine och offshore.

 

Källa: Rockwool

Relaterade artiklar

Närproducerat byggmaterial prioriteras högre i norr

Närproducerat byggmaterial prioriteras högre i norr

VD-skifte hos Derome Byggvaror & Träteknik

VD-skifte hos Derome Byggvaror & Träteknik

Fredells använder digital teknik mot fusk och bedrägeri i byggbranschen

Fredells använder digital teknik mot fusk och bedrägeri i byggbranschen

Colorama lanserar unik miljövänlig färgserie gjord på naturliga råvaror

Colorama lanserar unik miljövänlig färgserie gjord på naturliga råvaror