Peab startar nästa etapp av Partille Port

Första etappen av Partille Port i Göteborg omfattade 124 lägenheter och lockade på kort tid en mängd köpare. Intresset var så stort att Peab Bostad snabbt tog beslut om nästa etapp.

– Vi släpper nu ytterligare 40 lägenheter och kan erbjuda fler större lägenheter vilket marknaden efterfrågar, säger Martin Cagner, projektchef på Peab Bostad.

De senaste tio åren har det varit en ganska sparsam nyproduktion av lägenheter i Partille. Det vill säga fram till att Peab bestämde sig för att satsa på ett av sina absolut enskilt största byggprojekt. Partille Port kommer så småningom bestå av cirka 800 lägenheter och får till följd att bostadsproduktionen i kommunen skruvas upp rejält.

– Vi som arbetar med Partille Port tycker självklart att vi har en mycket bra och eftertraktad bostadsprodukt. Intresset var till och med ännu större än vi hade förväntat oss, säger Martin Cagner och fortsätter:

– Under den första etappen var det stora och mellanstora lägenheter som tecknades först. Därför känns det bra att vi nu kan erbjuda fler större lägenheter i och med att vi säljstartar Brf Glädjen med ytterligare 40 lägenheter.

Flera av lägenheterna i Glädjen har utsikt över Gamla Kronvägen och också balkong eller uteplatser i söderläge med uppsikt över den stora innergården. Till ytan motsvarar gården en fotbollsplan. Arkitekterna har inspirerats av stenhusen i Vasastan och landshövdingshusen i Majorna som också har karakteristiska innergårdar. Den aktuella innergården kommer att präglas av lummighet, ett stort gemensamt växthus och flera uteplatser för lek och samvaro.

Partille Port är nära till det mesta, allt från kultur, omsorg, utbildning, köpcentret Allum och helt nya Partille Arena. Samtidigt är det nära både till natur och centrala Göteborg.

– Vi vet att många intressenter också uppskattar närheten till Göteborg. Partille har en väl utbyggd kollektivtrafik och det tar bara 15 minuter till centrala Göteborg med buss, framhåller Martin Cagner.

 

Källa: Peab

Relaterade artiklar

Dreem vinner arkitekttävling för Klövern och Stockholm stad

Dreem vinner arkitekttävling för Klövern och Stockholm stad

Skanska bygger Orklas nya huvudkontor i Oslo, Norge, för cirka 520 miljoner kronor

Skanska bygger Orklas nya huvudkontor i Oslo, Norge, för cirka 520 miljoner kronor

ABK bygger 48 nya bostäder på Österäng

ABK bygger 48 nya bostäder på Österäng

Avtal tecknat för ny byggetapp vid Danderyds sjukhus

Avtal tecknat för ny byggetapp vid Danderyds sjukhus