Serneke och Pareto säljer Campus Eskilstuna till Hemsö

Under 2016 stod det klart att Serneke, i samarbete med Pareto, fått uppdraget att utveckla och bygga det nya campuset för Mälardalens Högskola i Eskilstuna. Långsiktig ägare och förvaltare av fastigheten blir Hemsö Fastighets AB som nu förvärvar samtliga aktier i projektbolaget. Försäljningen sker till ett underliggande fastighetsvärde på omkring 800 miljoner kronor och innebär även att Hemsö svarar för projektets finansiering under byggtiden.

– Vi är väldigt glada för att återigen genomföra en större affär med Hemsö. Detta är ett tydligt bevis på styrkan i Sernekes helhetserbjudande och ett bra exempel på hur engagemanget från hela koncernen leder till ett attraktivt avtal för alla parter, säger Patrik Lindström, VD Serneke Projektutveckling.

Hemsö blir långsiktig ägare och förvaltare av fastigheten och tillträder den 28 mars 2017. Hyresavtalet med högskolan löper på 20 år.

– Högskolan är en viktig motor för tillväxten i Mälardalen. Vi äger sedan tidigare fastigheten som inrymmer Mälardalens högskola i Västerås. Nu kommer vi även att ta hand om lokalerna i Eskilstuna. Vi ser fram emot att fördjupa vårt samarbete med högskolan och ta ett långsiktigt förvaltningsansvar för båda fastigheterna, säger Fredrik Alvarsson, Hemsös projektutvecklingschef.

Investmentbanken Pareto, som sedan 2015 varit delaktig i utvecklingsprojektet Campus Eskilstuna, har ansvarat för finansiering och försäljning.

Affären slutförs under förutsättning att Eskilstunas kommun och Mälardalens Högskola ger sitt slutliga godkännande.

 

Källa: Serneke

Relaterade artiklar

NCC byggstartar skolor i växande Nacka

NCC byggstartar skolor i växande Nacka

Serneke planerar börsnotering på Nasdaq Stockholm

Serneke planerar börsnotering på Nasdaq Stockholm

Arcona bygger ny passivhusskola i Knivsta

Arcona bygger ny passivhusskola i Knivsta

Stort rivningsuppdrag av HSB Stockholm

Stort rivningsuppdrag av HSB Stockholm