Studio Stockholm ligger bakom Tres nya kontor

Den 24 september flyttar mobiloperatören Tre in i sitt nya hus på Entrétorget 5, mitt emot Globen i Söderstaden. Studio Stockholm har varit ansvarig inredningsarkitekt och strategisk rådgivare genom hela projektet som inleddes med lokalsök 2015. När andra teknikföretag väljer att sitta i Norrort var det strategiskt viktigt för Tre att hitta rätt plats – söder om stan, nära city och de nya talangerna i Söderort.

Studio Stockholm inledde arbetet med att identifiera och förstå vem den typiska medarbetaren på Tre är, och vilka behov hen har nu och i framtiden. Syftet; att kunna erbjuda den absolut bästa arbetsmiljön oberoende yrkesroll och personlighet var grundläggande för att kunna leverera den bästa lösningen, för både bolag och dess medarbetare. Detta har resulterat i ett hus fullt av optimerade lösningar och en smidig möjlighet för flexibilitet i husets 15 000 kvm.

– Studio Stockholm har hjälpt oss att skapa en fysisk plats som matchar oss fullt ut och som är en förlängning av våra värderingar och vår kultur. Det är en arbetsplats optimerad för våra unika behov – nu och i framtiden, säger Johan Johansson, vd för Tre Sverige.

– Det som skiljer Tre-huset från andra kontor är att du, var du än befinner dig i huset, har tillgång till alla typer av funktioner inom en radie på 15 meter vilket gör att du inte behöver springa till en annan våning för att hitta en tyst zon. Skälet är enkelt; att effektivisera arbetet och serva Tres medarbetare, säger Marco Checchi, Partner på Studio Stockholm.

Konceptet präglas av digitala lösningar, robusta materialval så som betonggolv och massivt trä, lekfulla speglingseffekter och detaljer i bland annat galvaniserad stål och klätterrep. Den hallonröda trappan kom tidigt in i konceptet som livsnerven som kopplar samman alla delarna i denna långsmala och 14 våningar höga fastighet.

– Vi har under tre års tid arbetat extremt tight med styrgrupp och övriga medarbetare på Tre. Alla analyser och intervjuer resulterade tillslut i begreppet Vardagsfest och det avser den känsla som uppstår när alla engagerar sig och bidrar. Den känslan hoppas jag att du på något vis upplever när du befinner dig i Tres nya hus, avslutar Marco Checchi, Partner på Studio Stockholm.

 

Källa: Studio Stockholm

Relaterade artiklar

Dreem vinner arkitekttävling för Klövern och Stockholm stad

Dreem vinner arkitekttävling för Klövern och Stockholm stad

Skanska bygger Orklas nya huvudkontor i Oslo, Norge, för cirka 520 miljoner kronor

Skanska bygger Orklas nya huvudkontor i Oslo, Norge, för cirka 520 miljoner kronor

ABK bygger 48 nya bostäder på Österäng

ABK bygger 48 nya bostäder på Österäng

Avtal tecknat för ny byggetapp vid Danderyds sjukhus

Avtal tecknat för ny byggetapp vid Danderyds sjukhus