Om oss

Välkommen till en sida som ska handla om allt du behöver veta som hemmafixare. Vi som skriver är utbildade snickare som vill dela med oss vår kunskap, ge tips och goda råd och därigenom också skapa säkrare byggnationer i vårt land.

Det är roligt att bygga och det ska alltid finnas en lust då man renoverar. För många så finns också den lusten – till dess att man gör fel. Det är också därför det är så lätt att starta ett nytt projekt istället för att slutföra det man nyligen påbörjat. Vår ambition är att ge dig som läsare kunskap att ta ett projekt från start till mål.

Kan alla bygga? I någon mån så är det så. Det finns olika svårighetsgrader att förhålla sig till och ibland så gör man bäst i att lämna över projektet till proffs direkt – i andra fall så är det bara att köra igång på egen hand. Vi vill lära dig när det är läge att gasa och när man ska bromsa.

Rent generellt så tycker vi att många överskattar sina egna förmågor vad gäller händighet. Man tycker att man kan betydligt mer än vad man egentligen klarar av. Grannen bygger nytt – då klarar jag också av det. Riktigt så enkelt är det inte. En annan sak som många underskattar är att det tar tid och kraft att renovera. Även det enklaste projektet kommer att ta tid. Har du det? Är du beredd att offra kvällar och helger för att bygga? För många kommer detta som en ren överraskning. På den här sidan kommer vi att gå igenom ungefärlig tid för olika projekt också. Det ger en bättre översikt om hur mycket tid du kan förvänta dig att lägga ned.

Målet är att skapa en lust kring byggen och att få folk att förstå vikten av rätt förberedelse och planering. Vi vill att gemene man ska bygga rätt direkt och slippa lägga en massa pengar i onödan. Vi hoppas att våra tips kommer att få dig att upptäcka en inre skaparglädje. Välkommen!