Få golven att hålla i årtionden med regelbunden golvslipning i Stockholm

Det är inte så svårt att falla för ett trägolv. Det kräver dock lite kärlek att hålla golven i fint skick. Boka golvslipning hos en proffsig firma i Stockholm.

Att slipa golven går snabbt och smärtfritt – om man har de rätta maskinerna. Det är såklart inte alla som har det, och då är det lättast att anlita en proffsig golvslipningsfirma när det är dags att ta hand om era golv. En del golv behöver slipas vart 5:e år, medan andra kan hålla upp till 10 år innan de behöver en liten vända igen. Det beror i första hand på vilken hårdhet golvet har.

När ni hör av er till ett proffs på golvslipning i Stockholm så kommer de inom kort att titta på era golv för att se vilket skick de är i. Även golv av hårdare trä som används i miljöer där mängder av människor passerar varje dag och kanske över samma yta av golvet, så att det nöts i form av en gång, kan behöva slipas oftare än vart 10 år. En golvslipningsfirma kan göra en utvärdering.

Golvslipning efterföljs av ytbehandling

Med en bra ytbehandling kan era golv hålla ytterligare några år. Det är i första hand denna som slits när golvet används och om ni har valt rätt ytbehandling så kommer ert golv inte att slitas lika illa. Tricket är att välja rätt typ av behandling till rätt typ av golv. Det är till exempel inte idealiskt med samma ytbehandling i köket och hallen som det är i sovrummet.

Olika golv behöver kunna tåla olika typer av användning och därför är det bra att välja en ytbehandling som motsvarar den påfrestning det kommer att utsättas för. Och även om ni har valt en hårdare, mer resistent ytbehandling så är det fortfarande bra att städa golvet regelbundet för att få bort grus som potentiellt kan repa golvet.