Fasadmålning på gamla byggnader i Stockholm

Gamla hus har sin speciella charm, och det är viktigt att ta hand om dem. Genom att anlita proffs för fasadmålning i Stockholm har man säkrat husens framtid.

De hade varit överlyckliga när de kommit över den gamla byggnaden i centrala Stockholm. Det fanns inte så många av dessa kvar, och deras majestätiska utseenden gjorde skillnad i stadsbilden. Deras hus skulle innehålla en antikhandel, vilket passade perfekt med tanke på att huset var den äldsta byggnaden på gatan.

Övervåningen skulle bli parets hem. Med en öppen planlösning och högt i tak fick lägenheten en lyxig känsla som inte kunde hittas i moderna hus. Men innan allt detta skulle stå klart behövde de se över både interiör och exteriör. Huset hade blivit lite slitet och behövde målas och renoveras på många sätt.

Fasadmålning först på tur

Då tidpunkten var sådan att vädret skulle börja bli sämre bestämde de sig för att börja med fasaden. Efter att ha hört sig för hittade de några skickliga fasadmålare i Stockholm som antog utmaningen att måla huset trots väder och vind. De skulle börja med detsamma.

Företaget de hyrt in hade med noggrannhet tagit fram den färgskala som huset varit målat i under alla år. De började med att putsa, och sedan fortsatte de med målningen. Det var som magi att se fastigheten vakna till liv och få en lyster den inte haft på länge. När det var klart kunde man se den karisma som huset haft i forna tider.