Fönsterrenovering Stockholm – tips och råd 

Har du problem med en hög energiräkning i Stockholm? Förra årets vinter satte saker och ting på sin spets i frågan och det höga elpriset fick många att börja ta nödvändiga investeringar i syfte att – i framtiden – få en billigare boendekostnad. En fönsterrenovering i Stockholm är ett bra exempel på en sådan investering och åtgärd.

 Genom att renovera fönstren så kan man sänka U-värdet på dem och genom detta också se att den varma luften stannar inomhus – samtidigt som den kalla luften blir kvar på utsidan. Just fönstren är ofta den stora boven i den frågan och genom en fönsterrenovering i Stockholm så kan du, på sikt, komma betydligt billigare undan. Och – det handlar heller inte om en så stor kostnad som många gör gällande. 

Välj rätt företag för din fönsterrenovering 

I vissa fall så är en fönsterrenovering i Stockholm ett riktigt bra alternativ – i andra fall så är ett renodlat byte det enda alternativet. Genom att kontakta en seriös och skicklig partner i frågan kan du få en korrekt bedömning om vilket av dessa alternativ som är bäst för dig. Det viktiga blir, givet detta, att också hitta rätt företag. Här nedan tänkte vi ge några tips kring detta – enligt följande: 

  • Offerter. Ta in offerter för en fönsterrenovering i Stockholm från så många företag som möjligt. Gå vidare med de som faktiskt tar sig ut till dig och undersöker dina fönster. Skickar de bara en offert på måfå så är det direkt oseriöst. 
  • Referenser. Var alltid noga med att få referenser och nummer till tidigare kunder som du kan ringa. Finns det inga sådana? Då bör du dra öronen åt dig och välja en annan firma. Läs även kundbetyg och omdömen på nätet. 
  • F-skatt. Du kan använda ditt Rot-avdrag för en fönsterrenovering i Stockholm, men det förutsätter också att företaget har F-skatt. Kontakta Skatteverket och kontrollera detta. Du kan även kontakta Kronofogden och se om det finns några anmärkningar där.