Målare löste problem i Stockholm

För den som provat att måla själv har det stått klart att det inte är så enkelt. Har det blivit fel kan det bli tal om att ta hjälp av en målare i Stockholm.

Agneta satt i taxin och lutade sig tillbaka. Tankarna vänder till dagarna innan då hon legat på en varm strand i Grekland och druckit goda drinkar och lapat sol. Ett tutande fick henne att lämna den härliga platsen och komma tillbaka till taxin som tog henne från Arlanda och hem till huset. Det var dags att omfatta vardagen igen.

Sonen hade tagit hand om hemmet när hon varit bortrest och hon undrade om han städat innan hon kom. Väl hemma var det mörkt i alla fönster och hon rynkade pannan. Det var först när hon kom in som hon förstod att sonen flytt fältet. Där stod målarfärgsburkar och hon kände en oroskänsla i magen.

Sonen hade agerat målare

Agneta tog några försiktiga steg in i huset och allt såg bra ut. Det vill säga tills hon tände lyset på den lilla toaletten för ett snabbt besök. Hon blev stående och såg på sonens försök att agera målare. Färgen var mörkblå och hade hamnat på väggar, golv och tak. Det såg inte klokt ut.

Hon förbannade sig själv för att hon hade ojat sig över den slitna toaletten och hur hon skulle behöva renovera den. Det hade Anton, sonen, hört och bestämt sig för att vara snäll. Inte hade han vetat hur det skulle gå till. Han hade bara velat vara hjälpsam, det förstod hon. Men effekten hade blivit motsatt.

Hyra in professionell målare

Dagen därpå ringde hon en målarfirma för att se om de hade möjlighet att skicka en målare som kunde lösa problemet. Strax efter att hon talat med dem såg hon Antons nummer på skärmen. När hon svarade hörde hon en mycket skamsen pojke be om ursäkt så tyst att det knappt hördes.

Hon försäkrade honom om att hon förstod att han velat väl och att hon redan hade sett till att fixa problemet. Hon bad honom komma förbi så hon fick träffa honom och han lovade att göra det. På eftermiddagen kom en målare för att se vad som skulle göras hos henne. Han log förstående medan hon förklarade,

Målare gjorde det ljusare

I Agnetas värld skulle det vara nödvändigt att måla många lager med den nya färgen för att få bort den mörka blåa så att toaletten blev vit igen. Men den målare från Stockholm som kom för att hjälpa visste bättre. Det fanns heltäckande färg som skulle ta hand om saken. Men han behövde måla både väggar och tak.

Färgen på golvet kunde han ta bort så det var ingen fara med det. Det tog tid att färdigställa badrummet då det fanns många små vinklar och vrår i det lilla rummet. För att inte tala om att taket behövde få sitt. Men när målaren använt sin magi var badrummet fläckfritt. Genom sonens tokiga idé hade hon trots allt fått renoverat till sist.

Läs mer information och tips om målare i Stockholm på: skondalsmaleri.se