Smide ger ett gediget intryck i Stockholm

Många som hör ordet smide kanske tänker på vackra järndetaljer, men smide kan vara byggnadskonstruktioner i Stockholm, trappräcken och inbrottsgaller av stål aluminium titan eller järn.

I alla byggnader finns det inte bara detaljer av stål, utan mycket av det som bär upp och inte syns är av stål eller rostfritt stål. En smed finns med vid alla byggen för att svetsa vattenledningar eller fogar. Ståldörrar, trappräcken och galler framställs av företag som arbetar med smide. Smidesarbeten kan vara specialbeställda för att passa in i unika utrymmen, och det krävs yrkesskicklighet för att få de tunga produkterna på plats. En stålkonstruktion är bärande eller skyddande och då får inget vara fel.

Ett företag som arbetar med smide och stål är delaktigt från golv till tak

En välutrustad modern verkstad är förutsättningen för ett högklassigt arbete. Kvaliteten syns men är också avgörande för hållbarhet och funktion. För en privatperson kan det vara grindar, hundburar, trädgårdsutsmyckning eller specialdesignade trädgårdsmöbler som behövs och då är inget uppdrag för litet. Självklart blir det då användbart med rot-avdrag. Större projekt kan innebära skärmtak, balkar eller trappor och där är inget projekt för stort.

Stålprodukter är en långsiktig investering och de ska hålla vad de lovar. Skulle något ändå bli utslitet eller skadat kan en certifierad smed laga eller ersätta produkten. Att arbeta med tunga material under höga temperaturer kräver högt säkerhetstänkande och en god arbetsmiljö. Ett smidesföretag ska också ta sitt miljöansvar genom att minska antalet transporter, källsortera och använda miljövänliga produkter.