Solceller är ett led i det hållbara samhället

Solceller kan vara det ultimata sättet att ta tillvara på el när solen strömmar ner över jorden. Det bästa är att det fungerar även under dimmiga dagar.

Det finns så många olika dagar där vädrets makter alltid har det sista ordet. Strålande sol den ena dagen man slår upp ögonen, dimma och dis på besök nästa dag. Det är mulet, regnigt och stundtals snöigt andra dagar. Men bakom allt det där lyser solen även om det känns som att den lyser mest med sin frånvaro. Dess kraft och energi är det inte att ta miste på.

En solcell kan fånga upp den energi som finns oavsett om det är en solig dag eller inte. Givetvis finns det mer att fånga upp när det är klarblå himmel och solen gassar på för fullt. Det är dock inte läge att misströsta de dagar solen lyser med sin frånvaro. De dagarna kan dina solceller ändå lagra lite energi från solen vilket gör dem till en hållbar energikälla.

Solceller är inget för en lekman att syssla med

När det gäller allt som har att göra med det elektriska ska det alltid vara en behörig elektriker med i spelet som har hand om, eller övervakar, arbetet. Det finns en anledning till det. Ström och el är inte att leka med. Det kan orsaka stor förödelse om något går fel när det kopplas samman. Allt detta och mer därtill får en elektriker lära sig i samband med sin utbildning.

Även om du får lov att sätta upp panelerna med solceller på ditt tak ska du vara noga med att vidta försiktighetsåtgärder så att du inte råkar trilla ner från tak eller liknande. Det är viktigt att du tar detta på allvar och har en sele eller dylik anordning så du klarar dig om olyckan skulle vara framme. Det är så lätt hänt att man slinter, även om man är försiktig.

Ta reda på mer genom att besöka: solinstallation.se