Ståtligt hus i Stockholm med grind i smide

Fastigheter har olika personlighet. De kräver olika saker. En fastighet i Stockholms utkant blir grandios med en smyckad smidesgrind. En trappa får en lyxig känsla med smidesräcke.

När Andreas och Mikaela såg huset var det kärlek vid första ögonkastet. Visst var det slitet, men det var stort, åtta rum och kök. Trappan till övervåningen var som tagen ur en film där den svängde vackert uppåt. Redan när de klev in i hallen visste de. Det skulle bli ett dekorativt trappräcke i smide som osade stil.

När övriga arbeten var klara var det dags för trappan. Ett företag i Stockholm som gjorde mycket vackert i smide skulle komma och förgylla deras hem.

Smide av proffs från Stockholm

När de hälsat på hantverkaren frågade han om de funderat på att ha en smidesgrind vid infarten. Han gick för att jobba, men orden hade tagit fäste i både Andreas och Mikaela. När de gått några timmar kokade de kaffe och bjöd Niklas, som smeden hette, på fika för att höra mer. Innan de visste ordet av det hade de beställt inte bara en grind, utan även ett staket runt hela tomten. Allt i svart smide.

Niklas hade visat bilder på olika staket och grindar på sin mobil och de såg snabbt vad som skulle passa. Niklas nickade gillande. Att först åka in genom smidesgrinden och sen öppna dörren och se räcket gav ett snyggt flow.

Det skulle visa sig att han hade helt rätt. Huset fick ett helt nytt uttryck som passade perfekt.