Viktigt att man följer alla regler när man ska bygga hus i Stockholm

Ska man bygga ett hus i Stockholm måste man förhålla sig till både lagar och regler. Det bästa är att anlita en byggfirma som är specialiserad på husbyggen.

Genom att själv bygga sitt hus slipper man kompromissa och kan skapa något unikt. Men för att man ska lyckas gäller det att man planerar noga i förväg. Men har man aldrig tidigare byggt ett hus är det inte lätt att veta var man ska börja. Det finns dessutom många fallgropar. Därför kan det vara klokt att ta hjälp av en byggfirma med totalentreprenad redan på planeringsstadiet. 

Vissa byggfirmor kan även hjälpa till med att designa huset och att ta fram ritningar. Då slipper man att separat anlita en arkitekt och sparar på så vis en del pengar. Vanligtvis kan man  även få hjälp med att ansöka om bygglov, något som annars kan var komplicerat för den som inte har byggkunskaper. 

Då det är mycket som kan gå fel när man bygger ett hus är valet av byggfirma särskilt viktigt. Firman man anlitar måste vara väl insatt i svenska byggregler och lagar. Likaså ska de hantverkare som bygger huset och utför olika installationer inneha yrkeslegitimation och vara certifierade. 

Skriv ett tydligt avtal med byggfirman som ska bygga huset i Stockholm

Bästa tiden att bygga hus i Stockholm är under våren och sommaren när risken för nederbörd är som lägst. Se därför till att kontakta en byggfirma i god tid, särskilt som det också kan ta flera månader att få ett bygglov. Något som också kan ta tid är markarbetet, särskilt om man även måste utföra sprängningsarbeten.

Genom att använda sig av totalentreprenad och låta en och samma byggfirma ansvara för allt brukar arbetet fungera bättre. På så vis slipper man konflikter mellan olika hantverkare och vet vem som är ansvarig. Men det är ändå viktigt att man skriver ett detaljerat avtal med byggfirman. 

Avtalet ska innefatta allt det man har kommit överens om. För att slippa tråkiga extrakostnader ska det stå hur mycket det totalt kommer att kosta. Det ska även finnas ett datum för själva slutbesiktningen. I vissa fall kan det även vara bra att skriva vem som ska stå för eventuella extra kostnader om huset inte blir klart i tid.